ארכיון חודשי: אפריל 2016

5 הגדרות פרטיות בלינקדאין שחייבים להכיר

לינקדאין לינקדיןבעידן האינטרנט והרשתות החברתיות כל פעילות שאנו מבצעים ברשת חשופה לעיני כל אלא אם כן אנו מגדירים אחרת.

אמנם היתרון של לינקדאין, בניגוד לפייסבוק, הוא שהמידע שאנו מעלים לרשת העסקית הגדולה בעולם הוא מקצועי ברובו, ולא מידע אישי ופרטי כמו ברשתות אחרות.

אך יחד עם זאת חשוב להכיר מספר הגדרות פרטיות שקיימות גם בלינקדאין – כדי שתבחרו מה מתאים לכם ומהי רמת החשיפה הרלוונטית עבורכם.

כיצד מגיעים להגדרות הפרטיות?

רמת השליטה בפרטיות שלינקדאין מאפשרת לכל משתמש הינה גדולה מאד.

כדי להגיע לחלק שבו אנו משנים את הגדרות ברירית המחדל, יש לרחף עם העכבר מעל התמונה הקטנה שלכם שנמצאת מצד ימין בחלק העליון של המסך ומשם לבחור באפשרות של Privacy & Settings.

תמונה1111

בתפריט זה אנו יכולים להגדיר מספר רב של מאפיינים אך אני רוצה לגעת ב 5 העיקריים הנוגעים לנושא הפרטיות (זה נמצא תחת לשונית ה- Privacy  למי שכבר עבר לממשק החדש)

********** מקומות אחרונים לסדנת שיווק ומכירות פרקטית בלינקדאין – למידע נוסף יש ללחוץ כאן  **********
********** ניתן להזמין סדנת לינקדאין פנים ארגונים אצלך בחברה - למידע נוסף יש ללחוץ כאן  **********

  1. Who can see your connections – ברירת המחדל בלינקדאין היא שכאשר אתם מחוברים לאיש קשר בדרגה ראשונה, הוא יכול לעבור ולצפות בכל אנשי הקשר שלכם ובאלה שצירפתם רק לאחרונה.
    לרוב האנשים הדבר אינו משמעותי, אך לאנשי גיוס ולמנהלי מכירות ההמלצה שלי היא לחסום אפשרות זאת מסיבות של תחרות ומודיעין עסקי.
    שינוי ההגדרה מתבצע על ידי החלפת ברירת המחדל מ your connections למצב של only you.
  2. Sharing profile edits– כל שינוי שאתם עושים בפרופיל הלינקדאין מופיע אוטומטית בפיד של כל רשת החברים. כאשר אנו עושים שינוי בודד זה מצוין, אך לעיתים, כאשר עושים שינויים רבים, לא תמיד נרצה שכל עדכון כזה יופיע לעיני כולם.
    שינוי מצב הבורר ל NO בעצם יחסום את השיתוף הזה כל עוד הכפתור במצב זה.
  3. Profile viewing optionsבניגוד לפייסבוק, ברירת המחדל בלינקדאין היא שכאשר אתם מבקרים בכרטיס של אדם אחר, הוא יכול לראות שביקרתם אצלו.
    גם כאן, ההמלצה שלי היא בדרך כלל לשמור על ברירת מחדל זאת אלא אם כן אתם רוצים לבחון מועמדים לתפקיד דיסקרטי, לעקוב אחרי מתחרים שלא תרצו שידעו שהסתכלתם או מסיבות אישיות של חשיפה.
    כדי לשנות את ההגדרה הזה, יש לבקר ב Profile viewing options ולשנות ל Anonymous LinkedIn Member. כל עוד הגדרה זאת פעילה – האנשים שביקרתם בכרטיסם לא יוכלו לזהות אתכם.
  4. שליטה מי רואה את תמונת הפרופיל שלכם – ברירת המחדל בלינקדאין היא שכל מי שמגיע לכרטיס שלכם יכול לראות את תמונת הפרופיל שלכם (בין אם הוא משתמש בלינקדאין לבין אם הוא מוצא אתכם דרך גוגל).
    כדי שלנות את המצב הזה יש ללכת למצב Edit Profile, ואז לאחר לחיצה על תמונת הפרופיל שלכם יופיע סימן של מנעול קטן מתחת לתמונה.
    ריחוף מעל התמונה תאפשר לכם לבחור 3 מצבים: שהתמונה תהייה חשופה רק לחברים מדרגה ראשונה (connections), שהתמונה תהייה חשופה לרשת הקשרים עד דרגה 3, או שהתמונה תהייה חשופה לכולם.

  5. רמת חשיפה של עדכונים ברשת – כאשר אתם מעלים עדכון לרשת החברים שלכם דרך share an update  או upload a photo קיימת אפשרות לשלוט מי יוכל לראות את העדכון הזה ממש מתחת לשורת העדכון שאתם מעלים. האפשרות מופיעה תחת Share with: וישנן 2 אפשרויות עיקריות – האחת היא שיתוף רק עם אנשי הקשר מדרגה ראשונה (Connections) והשניה שהפרסום יהיה Public וחשוף לכולם.

לסיכום – נושא הפרטיות הופך למשמעותי כאשר יותר ויותר אנשים מחפשים מידע על אנשים אחרים ברשת.
אלו יכולים להיות מעסיקים פוטנציאליים, מועמדים, מתחרים ואחרים. חשוב להכיר את אפשרויות השליטה בפרטיות של לינקדאין ולדעת להשתמש בהם בחוכמה כדי שישרתו את המטרות העסקיות שלכם.

********** מקומות אחרונים לסדנת שיווק ומכירות פרקטית בלינקדאין – למידע נוסף יש ללחוץ כאן  **********
********** ניתן להזמין סדנת לינקדאין פנים ארגונים אצלך בחברה - למידע נוסף יש ללחוץ כאן  **********

LinkedIn